Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länkas vidare till Amgen webbplats utanför Sverige?

DU LÄMNAR NU AMGEN SVERIGES HEMSIDA. Amgen Sverige tar inte ansvar för innehållet på de webbplatser du länkas vidare till.

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

job1
job1

"Trivs oerhört bra"

– Det här är mitt första jobb på läkemedelsföretag och jag stortrivdes redan från start, säger Pari Mahammad, apotekaren som i oktober 2021 sadlade om och blev Key Account Manager inom inflammation.

Pari Mahammad studerade till apotekare vid Göteborgs universitet och vidareutbildade sig vid prestigefulla Harvard Medical School. Innan hon kom till Amgen hade hon tillbringat snart sagt hela sitt yrkesliv på apotek i centrala Göteborg – som läkemedelsansvarig och lageransvarig, handledare för elever och slutligen som apotekschef.

– Det kändes som att det var dags att pröva någonting nytt, säger hon. Jag ville arbeta för ett företag som strävar efter att vara ledande inom sitt segment och som ser innovation och kreativitet som viktiga verktyg för att nå dit.

En före detta kollega hade börjat på Amgen och beskrev sin nya tillvaro på ett sätt som kom ganska nära det som Pari Mahammad var ute efter. När sedan en rekryterare hörde av sig om en möjlig öppning, tjänsten som Key Account Manager inom inflammation, var det ingen tvekan om att hon skulle söka.

– Uppriktigt sagt var det inte specifikt inflammationsområdet som lockade i första hand, utan själva Amgen, säger hon. Jag har erfarenhet av alla sorters läkemedel och hade sökt tjänsten oavsett vilket terapiområde det gällde.

Väl på plats på Amgen var hon inte särskilt orolig för försäljningsdelen, den kunde hon efter sina år på apotek. Men nu skulle en helt annan typ av kundrelationer behöva byggas upp.

– Jag fick en genomtänkt och grundlig introduktion som gav mig förståelse för verksamheten i sin helhet. En erfaren kollega guidade mig igenom varje steg innan jag ganska snart kände att jag kunde stå på egna ben.

Idag arbetar hon med hemmet som bas och har tät kontakt med chefer och kolleger, men största delen av tiden är hon ute och träffar kunder.

– Jag får möjlighet att hjälpa våra kunder ute på sjukhusen med det som jag och Amgen kan bidra med för att de ska kunna ta hand om sina patienter på bästa sätt.

Pari Mahammad har inga planer på att söka sig vidare än på ett bra tag.

– Jag gillar att arbetsmiljön är öppen och stödjande – och att jag får förtroendet att lägga upp mitt arbete på det sätt som jag tror är bäst, säger hon. Jag trivs oerhört bra i min nuvarande roll och ser stor möjlighet att växa och utvecklas inom företaget.

Ladda mer