Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länkas vidare till Amgen webbplats utanför Sverige?

DU LÄMNAR NU AMGEN SVERIGES HEMSIDA. Amgen Sverige tar inte ansvar för innehållet på de webbplatser du länkas vidare till.

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

job1
job1

"Amgen tar väl hand om sina talanger"

Tre länder på sju år – så har livet sett ut för Thomas Lavaud sedan han började på Amgen. I januari 2022 kom han till Stockholm för att tillträda tjänsten som finanschef med ansvar för Norden och Baltikum.

– Den som är bra på sitt jobb och är villig att flytta på sig har stora möjligheter på Amgen och får en otroligt bra uppbackning, säger han.

Thomas Lavaud är bara dryga 30, men har redan hunnit ta sig till en position som oftast innehas av betydligt mer seniora personer. Född och uppväxt i Frankrike och med dubbla examina, en i ingenjörskap och en i management, inledde han sin Amgen-bana som finansanalytiker på Amgens kontor i Bryssel. Efter något år fick han huvudansvar för affärs- och finansplanering för Amgens onkologi- och hematologiverksamhet i Belgien.

Därefter bar det norrut, närmare bestämt till Oslo där han hanterade finansiella frågor för Amgen Norge i tre år innan han i januari 2022 fick erbjudande om en liknande tjänst i Sverige, men då även med ansvar för ett team på tio personer som stödjer Norden och Baltikum. Idag har han den inte alltför koncisa titeln ”Head of Finance & SME (Sales and Marketing effectiveness), Sweden and Nordic & Baltic Hub”.

– Något förenklat kan man säga att jag håller koll på bolagets investeringar och bidrar i Amgen Sveriges affärsstrategiska arbete, säger han. Därutöver leder jag ett team som ger tvärfunktionell support till de andra länderna.

Egentligen, menar han, är hans kompetensprofil inte alls branschspecifik. Rent tekniskt skulle hans ekonomiska expertis lika gärna kunna tillämpas inom någonting helt annat än läkemedel och bioteknik, men efter sju år på Amgen känner han både engagemang och stolthet över den betydelse som företaget och dess produkter har för patienter världen över.

– Amgen är en av de ledande innovatörerna samtidigt som antalet produkter är begränsat jämfört med flera av jättarna i läkemedelsindustrin. Bland annat därför känns det som att Amgen kan ha ett starkare fokus på patienten och samarbeta nära med professionen, något jag verkligen uppskattar att vara en del av.

Men det viktigaste skälet till att Thomas Lavaud trivs på Amgen och inte har några som helst planer på att söka sig vidare är människorna.

– Jag vet att det kan låta som en klyscha, men Amgen är som en stor familj och då spelar det inte så stor roll var i världen du jobbar: vi hjälper varandra i med- och motgång, och om du gör bra ifrån dig får du också höra det.

Genom att vara öppen för de nya möjligheter, positioner och utmaningar som öppnas med några års mellanrum har Thomas Lavaud fått lära känna nya länder, kulturer och arbetssätt.

– Amgen gör allt för att det ska fungera väl, säger han. De har hjälpt mig med allt praktiskt, som att hitta lägenhet och, även om det tog några månader, även sådant som att ordna med personnummer, bank-ID och swish. Amgen tar verkligen hand om sina ”mobile talents”.

Ladda mer