Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länkas vidare till Amgen webbplats utanför Sverige?

DU LÄMNAR NU AMGEN SVERIGES HEMSIDA. Amgen Sverige tar inte ansvar för innehållet på de webbplatser du länkas vidare till.

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

news4
news4
2021-01-28

Amgen toppar laget med ny medicinsk chef

Sandra Eketorp Sylvan är ny medicinsk chef vid Amgen i Sverige. Hon är legitimerad läkare, specialist i onkologi och har arbetat med organisationsutveckling och digitalisering av sjukvården.

– Med sin breda kliniska erfarenhet och djupa kunskaper inom translationell forskning som hon fortfarande bedriver aktivt är Sandra Eketorp Sylvan helt rätt person för att leda Amgens medicinska team in i framtiden, säger Karin Järperud, VD för Amgen Sverige.

Sandra Eketorp Sylvan kommer närmast från tjänsten som senior medicinsk rådgivare och medical lead för onkologi/hematologi vid Amgen. Dessförinnan har hon tjänstgjort som läkare vid onkologkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset där hon även spelade en central roll i utvecklingen av Tema Cancer på Nya Karolinska. Nu tar hon över det övergripande medicinska ansvaret på Amgen Sverige efter Maria Eriksson Svensson som går till en professur vid Uppsala universitet som är kopplad till en tjänst som överläkare i njurmedicin vid Akademiska sjukhuset.

– Vi befinner oss i en spännande och forskningsintensiv period kring innovativ läkemedelsutveckling där Sandra Eketorp Sylvans spetskompetens kommer hela vår organisation till gagn, säger Karin Järperud. Det handlar inte bara om det strikt medicinska, utan också om hur Amgen på bästa sätt kan samarbeta med och stödja svensk sjukvård inom alla de terapiområden vi är engagerade i.

Amgen har sedan starten 1980 varit en pionjär i utvecklingen av läkemedel baserat på ny teknologi inom cell- och molekylärbiologi med fokus på nyskapande biologiska läkemedel för behandling av allvarliga sjukdomar. Under den pågående corona-pandemin har Amgen, i likhet med många andra läkemedelsföretag, på många sätt ställt om sin verksamhet. På det vetenskapliga planet initierade bolaget omedelbart forskning om virusets genetiska egenskaper och spridning samt påbörjade arbetet med att ta fram en möjlig covid-19-behandling.

Amgens viktigaste uppgift i denna turbulenta tid, menar Karin Järperud, är dock att fortsätta leverera sina befintliga, ofta livräddande, behandlingar till patienter som lider av andra allvarliga sjukdomar.

– Men förhoppningsvis kan vi inom kort fokusera ännu tydligare på det vi gör bäst, och i en tid av alltmer avancerade behandlingar och ökande digitalisering kommer Sandra Eketorp Sylvan att bidra till att Amgen befäster och förstärker sin position som innovativt läkemedelsföretag och en högt värderad partner till vården, säger hon. Sandra Eketorp Sylvan tillträdde sin tjänst vid årsskiftet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karin Järperud, VD, Amgen Sverige, tel: 072–200 25 32

 

Ladda mer