Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Informationen på denna webbsida är avsett enbart för hälso- och sjukvårdspersonal

Vill du länkas vidare till Amgen webbplats utanför Sverige?

DU LÄMNAR NU AMGEN SVERIGES HEMSIDA. Amgen Sverige tar inte ansvar för innehållet på de webbplatser du länkas vidare till.

Vill du länka till den externa webbplatsen och lämna amgen.se?

news2
news2
2021-05-03

Tour de Paris blir Tour de Suède: ”Oavsett destination – vi ska satsa allt i kampen mot barncancer”

För andra året i rad sätter pandemin käppar i hjulet för Amgens egen Arash Hamidian och de andra 2 500 cyklisterna i Team Rynkeby – God Morgon som planerat att cykla till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

– Jag säger som jag gjorde förra året, säger Karin Järperud, VD för Amgen. Det är förstås tråkigt, men destinationen är inte lika viktig som stödet till forskning om allvarliga sjukdomar som drabbar barn.

Det är styrelsen för Team Rynkeby – God Morgon som tvingats besluta om att ställa in även 2021 års upplaga av välgörenhetsloppet Tour de Paris. Bedömningen är att det inte kommer att vara möjligt att genomföra resan på ett ansvarsfullt sätt. Det handlar både om det faktum att långt ifrån samtliga deltagare kommer att vara fullt vaccinerade och om restriktioner och nedstängningar som kan väntas längs vägen.

Arash Hamidian, tidigare barncancerforskare och numera Medical Science Liaison inom onkologi, som länge sett fram emot att rulla in i den franska huvudstaden är besviken, men ingalunda uppgiven.

– Vi sadlar om och ger oss ut på de svenska vägarna istället. Vi har haft motgångar tidigare, men det har aldrig påverkat vårt engagemang – och tack och lov inte heller insamlingsresultatet, säger han. Därför bär vi med oss budskapet ”Vi ställer inte in, vi ställer om” på våra tröjor när vi är ute på vägarna.

Karin Järperud försäkrar att Amgens åtagande som platinasponsor av Team Rynkeby – God Morgon står fast vid att målet är att slå insamlingsrekord oavsett var de gulklädda välgörenhetscyklisterna drar fram.

Team Rynkeby består av närmare 2 500 cyklister och 550 medhjälpare fördelat på 59 lokala lag från åtta europeiska länder varav 16 från Sverige. Fram till och med 2020 har de svenska lagen i Team Rynkeby – God Morgon samlat in och donerat närmare 195 miljoner svenska kronor till organisationer som hjälper barn med allvarliga sjukdomar. Förra årets insamling resulterade i 37,7 miljoner kronor till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

Ladda mer